JULMARKNAD TILL FÖRMÅN
FÖR ALLA KVINNORS HUS.


2018-12-07
I morgon lördag bjuder Lions klubb Stockholm in till julmarknad till förmån för Alla Kvinnors Hus. 

Marknaden äger rum på Galleri Hera, Hornsgatan 36 mellan kl. 11:00-17:00 och du kommer hitta julklappstips i form av bland annat glas, porslin, smycken, textil, handstickade tröjor/vantar/sockor samt nallar och gosedjur från Bukowski Design. 

Hoppas vi ses där!

ALLA KVINNORS HUS PÅ SOCIONOMDAGARNA.

2018-11-20
21-22 november kan ni träffa oss under Socionomdagarna på Stockholmsmässan!

Vi är där för att berätta om vårt arbete, vårt skyddade boende och våra manualbaserade metodmaterial för att leda samtalsserier för personer som utsatts för våld i nära relation och/eller sexuellt våld.

FASTIGHETSÄGARE OCH KOMMUNER
GER FELAKTIGA OCH FARLIGA RÅD VID
VÅLD I NÄRA RELATIONER.


2018-11-16
Tryggare Sverige m.fl. skrev förra veckan en debattartikel i DN-debatt där de kritiskt bemöter fastighetsägare och kommuner som uppmanar
grannar att ringa på dörren för att stoppa våld i hemmet. I artikeln skrev de bland annat följande: 

"Hur ska grannar kunna agera på ett säkert sätt när poliser kan ha svårt att hantera de hotfulla situationer som lätt uppstår? Till skillnad från allmänheten har polisen trots allt både erfarenhet, träning och skydd. Att uppmana grannar att ringa på hos sin granne är därför inte bara fel, utan även farligt."

Alla Kvinnors Hus ställer sig bakom denna kritik eftersom vi vet vilka risker ingripanden vid våld i nära relation innebär. Misstänker du att det förekommer våld i någons hem - ring polisen!

Här kan du läsa hela debattartikeln>>

MOLDAVISK KOALITION BESÖKTE
ALLA KVINNORS HUS.


2018-09-25
Idag tog vi på Alla Kvinnors Hus emot Coaliția Națională ”Viața fără Violență în Familie” (National Coalition ”Life without violence”), ett moldaviskt kvinnonätverk som består av flera organisationer som på olika sätt och på olika håll i Moldavien arbetar med våld i nära relation. Nätverket är i Sverige i samband med ett Sida-finansierat projekt som syftar till att förbättra skyddet för kvinnor och barn som upplever våld i hemmet i Moldavien. 

Vi berättade om vår verksamhet och vårt arbetssätt både vad gäller det skyddade boendet och den öppna samtalsmottagningen. Särskilt intressant blir det att utbyta erfarenheter med andra yrkesverksamma som har erfarenheter av andra samhälleliga strukturer och ser gemensamma frågor från delvis samma men också andra perspektiv.