<< Tillbaka


2012-05-23


Georgisk delegation besöker Alla Kvinnors Hus


Den 23 maj besökte en georgisk delegation från det Kristdemokratiska partiet (Christian-Democratic Movement of Georgia) Alla Kvinnors Hus. Besöket var en del av delegationens studieresa i Sverige inför författande av en ny policy rörande sociala frågor. På rekommendationer bad delegationen att få komma till Alla Kvinnors Hus för att få en uppfattning om samspelet mellan myndigheter och ideella organisationer samt hur det faktiska arbetet med våldsutsatta kvinnor och deras barn går till. Delegationen besökte också socialdepartementet för att få närmare förståelse för svensk socialpolitik.


Flera av representanterna uttryckte sin uppskattning angående besöket.

- Det här var det mest värdefulla besöket under vår vistelse, säger

Ketevan Bezhitashvili, sekretariatschef Kristdemokratiska kvinnor.

Alla Kvinnors Hus är mycket stolta över att kunna dela med sig av sina erfarenheter till andra, i synnerhet till makthavare som är i uppbyggnadsprocessen av sociala policyer som gäller partnervåld.

- Georgien speglas av en tydlig machokultur, vilket kan göra det ännu viktigare att lyfta frågan om mäns våld mot kvinnor samt etablera lösningar för de som utsätts, säger Ann Isaksson, verksamhetschef Alla Kvinnors Hus.


Deltog på studiebesöket gjorde Levan Vepkhvadze, Vice talman i parlamentet, Magdalina Anikashvili, Vice ordförande i vård- och socialutskottet samt ordförande för Kristdemokratiska kvinnor, Giorgi Rukhadze, partistyrelse ledamot, Vakhtang Surguladze, expert i hälso- och socialfrågor, och Ketevan Bezhitashvili, sekretariatschef Kristdemokratiska kvinnor.

<< Tillbaka