Nyhet

 

2012-10-15

Ann Isaksson i paneldiskussion

I fredags deltog Ann Isaksson, verksamhetschef Alla Kvinnors, i en paneldebatt för studenter på Juridiska fakulteten vid Stockholms universitet. Debatten utgick ifrån ett juridiskt case om våld i nära relationer. I panelen fanns även Björn Sandin, advokat, Mårten Hanell, åklagare, Thomas Bodström (S), f.d. justitieminister, Magnus Lindgren, generalsekreterare Tryggare Sverige, och Karin Flöjte kriminalvården.

 

- Det är oerhört roligt att vara med i denna typ av paneldiskussion. Dels för att det är spännande att höra resonemangen ifrån studenterna och se att de verkligen har satt sig in i problematiken samt att den namnkunniga panelen gör att det blir en mycket intressant diskussion, säger Ann Isaksson, verksamhetschef.

 

Studenter som går Juridisk introduktionskurs arbetar under kursen utifrån ett case som är knutet till verkligheten. Caset ställer dem inför både juridiska, politiska och etiska dilemman. Sista momentet består av att sakkunniga i ämnet bjuds in för att hålla en paneldiskussion där studenterna sedan kan ställa frågor till deltagarna.